
Старший викладач
E-mail: o.kurakin@chdtu.edu.ua
БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА
У 2013 році закінчив Полтавський університет економіки і торгівлі за спеціальністю «Технології в ресторанному господарстві».
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
2. Курс «Маркетинг IT-продуктів»
4. Свідоцтво про підвищення кваліфікації Волинського національного університету імені Лесі Українки
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА НАКОПИЧУВАЛЬНОЮ СИСТЕМОЮ
1. ОНЛАЙН-КУРС “ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ”
2. Практичний курс з виробництва національних обрядових страв з борошна
3. Sertificate of completion Vocabulary for Hospitality / Hotels, July 21, 2022
5. Курс “Від початківця до експерта в ШІ”
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ
Використання нетрадиційної рослинної сировини у технології продуктів харчування; удосконалення якості послуг підприємств готельно-ресторанного господарства.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ
Організація готельного господарства, Технологія продукції ресторанного господарства, Управління якістю продукції і послуг в готельно-ресторанному господарстві, Барна справа, Інформаційні системи в готельно-ресторанному господарстві, Стандартизація і сертифікація продукції і послуг, Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ВИБРАНІ ПРАЦІ
1. Куракін О.Б. Дослідження методологічних підходів до оцінки якості готельних послуг / О.Б. Куракін // Інновації та технології в сфері послуг та харчування. – 2023. – № 1 (7). – С. 5–9.
2. Куракін О.Б. Використання рослинної сировини у якості стабілізатора в технології функціональних майонезних соусів / Ю.М. Куриленко, О.Б. Куракін // Інновації та технології в сфері послуг та харчування. – 2023. – № 2 (8). – С. 40–46.
3. Куракін О.Б. Кавярні: сучасні тенденції ресторанного бізнесу / Л.Л. Івашина, Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракі //Вчені записки Таврійського національного університету імені І.В. Вернадського. 2020. – № 5. – С. 77–80
4. Куракін О.Б. Специфіка формування «soft skills» фахівців сфери обслуговування в процесі професійної підготовки / О. Г. Шестель, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник наукових праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка» № 30 С. 280–283
5. Куракін О.Б. Використання сублімованих порошків дикорослих ягід у технології крему сирного / О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Інновації та технології в сфері послуг та харчування. – 2020. – № 1. – С. 82–89
6. Куракін О.Б. Організаційно-економічні аспекти якості послуг готелів і закладів розміщення під час пандемії на COVID 19 / С. С. Бєляєва, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. – 2020. – №57. – С. 54–63.
7. Куракін О.Б. Нормативно-правове регулювання безпеки та якості харчових продуктів в Україні в сучасних умовах / С. С. Бєляєва, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: зб. наук. пр. / відпов. ред. М.В. Чорна. – Харків : ХДУХТ, 2020. – Вип. 1 (31) С. 257–268.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ВИБРАНІ МОНОГРАФІЇ
1. Куракін О.Б. Підвищення біологічної цінності продукції ресторанного господарства за рахунок добавок рослинного походження : колективна монографія «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес у період кризового стану: проблеми розвитку та регулювання» / за ред. д-ра екон. наук, проф. Чепурди Л. М.; М-во освіти і науки України ; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. – 306 с
2. Куракін О.Б. Перспективи використання нетрадиційної рослинної сировини як пребіотиків : колективна монографія «Інноваційні напрями розвитку харчових технологій» : [Електронний ресурс] / за загальн. ред. канд. техн. наук, доц. Н. А. Нагурної ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – С. 132–137
3. Куракін О.Б. Інноваційні технології обслуговування в сучасному ресторанному бізнесі : колективна монографія «Інноваційні технології в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г. М. / Л. Г. Бишовець, О. Б. Куракін, А. І. Крижанівський – Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 157 с
4. Куракін О.Б. Шляхи розширення ассортименту соусів емульсійного типу / О.Б. Куракін : колективна монографія «Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г.М.; Черкас. держ. тех-нол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – С. 87–94.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ВИБРАНІ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ВИДАННЯ
1. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Інноваційні технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. –32 с
2. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б.Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : чдту, 2018. – 47с.
3. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 242 «Туризм» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 29 с.
4. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 20 с.
5. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін, А.І. Крижанівський]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 29 с.
6. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Організація готельного господарства» для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної/заочної форми навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 56 с.
7. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Організація готельного господарства» для здобувачів освітнього ступеня мбакалавр спеціальності 242 «Туризм» денної/заочної форми навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 31 с.
8. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до лабораторних занять з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної/заочної форми навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін, А.І.Крижанівський]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 78 с.
9. Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня мбакалавр спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної/заочної форми навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2018. – 75 с.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ЗНАННЯ МОВ
Українська– рідна.
Англійська.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ДОСВІД ПРАКТИЧНОЇ РОБОТИ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ
Учасник обласних фестивалів «КАVAFEST», учасник фестивалів «Багата кутя», «Козацька сила», «Полуниця – насолода смаку», Писанковий рай» та ін.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ПРОФЕСІЙНІ НАГОРОДИ
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ДІЯЛЬНІСТЬ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ У ФОРМІ УЧАСТІ У ПРОФЕСІЙНИХ ТА/АБО ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ
Член Громадської спілки «Асоціація гостинності Черкащини».
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________