Щорічно кафедра туризму та готельно-ресторанної справи проводить роботу Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання» на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету.

Мета конференції полягає в теоретичному узагальненні наукових досліджень та розробці практичних рекомендацій щодо проблем розвитку та управління потенціалом підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.

На конференції передбачається розглянути широкий спектр проблем за такими напрямками:

  • Теорія та практика управління потенціалом підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Науковий базис інноваційного розвитку туризму.
  • Сучасні тенденції та управління розвитком туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
  • Державне регулювання туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Розробка нового покоління туристичних послуг,
  • Організаційні та економічні аспекти ефективного управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
  • Світові досягнення та інноваційні технології в сучасному туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
  • Стратегія економічного розвитку підприємств  туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізації.
  • Регіональні проблеми розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Планування та прогнозування діяльності підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Маркетинг та менеджмент в галузі туризму.
  • Харчові технології в галузі туризму та готельно-ресторанному бізнесі.

Працюють секції:

  1. Сучасні тенденції та стратегії розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  2. Проблеми державного регулювання та інтеграції України до світового простору в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
  3. Новітні технології в галузі туризму та готельно-ресторанному бізнесі.
  4. Сучасні проблеми менеджменту та маркетингу в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
  5. Планування та прогнозування діяльності підприємств в галузі туризму.
  6. Інноваційні технології в харчовій промисловості.

МАТЕРІАЛИ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «ТУРИСТИЧНИЙ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ТА РЕГУЛЮВАННЯ» ТОМ 1

МАТЕРІАЛИ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «ТУРИСТИЧНИЙ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ТА РЕГУЛЮВАННЯ» ТОМ 2