Щорічно кафедра туризму та готельно-ресторанної справи проводить роботу Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання» на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету.
Мета конференції полягає в теоретичному узагальненні наукових досліджень та розробці практичних рекомендацій щодо проблем розвитку та управління потенціалом підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
На конференції передбачається розглянути широкий спектр проблем за такими напрямками:
- Теорія та практика управління потенціалом підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Науковий базис інноваційного розвитку туризму.
- Сучасні тенденції та управління розвитком туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
- Державне регулювання туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Розробка нового покоління туристичних послуг,
- Організаційні та економічні аспекти ефективного управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
- Світові досягнення та інноваційні технології в сучасному туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
- Стратегія економічного розвитку підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізації.
- Регіональні проблеми розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Планування та прогнозування діяльності підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Маркетинг та менеджмент в галузі туризму.
- Харчові технології в галузі туризму та готельно-ресторанному бізнесі.
Працюють секції:
- Сучасні тенденції та стратегії розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Проблеми державного регулювання та інтеграції України до світового простору в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
- Новітні технології в галузі туризму та готельно-ресторанному бізнесі.
- Сучасні проблеми менеджменту та маркетингу в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
- Планування та прогнозування діяльності підприємств в галузі туризму.
- Інноваційні технології в харчовій промисловості.