Бишовець Лариса Григорівна

Старший викладач

E-mail: [email protected]

 

БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

У 1988 році закінчила Київський торговельно-економічний інститут за спеціальністю «Технологія і організація громадського харчування» з присвоєнням кваліфікації інженера-технолога.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ДОДАТКОВІ ПОЗАПЛАНОВІ СТАЖУВАННЯ

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ

Актуальні питання стратегічного розвитку ресторанного бізнесу в Україні і світі, сучасні тенденції в організації виробництва та обслуговування у закладах ресторанного господарства, інноваційні технології виробництва кулінарної продукції, нові види сировини для розширення асортименту готових страв, нові види ресторанного обладнання.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ

Товарознавство, Організація ресторанного господарства, Інноваційні технології продукції ресторанного господарства, Основи технології виробництва кулінарної продукції, Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, Організація виробництва і обслуговування у ресторанному господарстві, Сервісологія та сервісна діяльність.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ ПРАЦІ

 

1.    Івашина Л. Л., Бишовець Л. Г., Оліферчук О. Г. Крафтові сири як перспективний екопродукт для закладів ресторанного господарства. Інновації та технології в сфері послуг та харчування. 2023. № 2(8). С. 32–39. URL: https://journals.chdtu.ck.ua/index.php/itsf/article/view/83/70 (дата звернення: 28.07.2023).

 

2. Івашина Л. Л., Бишовець Л. Г. Воєнний стан: особливості організації готельно-ресторанного бізнесу на Черкащині. Інновації та
технології в сфері послуг та харчування
. 2022. № 2(6). С. 5–8.
URL: https://journals.chdtu.ck.ua/index.php/itsf/article/view/51/48 (дата звернення: 28.07.2023).

 

3.    Бишовець Л. Г. Кав’ярні: сучасні тенденції ресторанного бізнесу / Л. Л. Івашина, Л. Г. Бишовець О. Б. Куракін, // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління : зб. наук. пр. / відпов. ред. В. Г. Горник. 2020. Том 31 (70). № 5. С. 77–80. URL: http://www.econ.vernadskyjournals.in.ua/journals/2020/31_70_5/14.pdf (дата звернення: 28.07.2023).

 

4.    Бишовець Л. Г. Визначення конкурентної переваги борщу «холодноярського» / Л. Л. Івашина, Л. Г. Бишовець // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2022. Вип. 1. С. 96–103. URL: http://journals.ksauniv.ks.ua/index.php/tech/article/view/164/151 (дата звернення: 28.07.2023).

 

5.    Бишовець Л. Г. Нормативно-правове регулювання безпеки та якості харчових продуктів в Україні в сучасних умовах / С. С. Бєляєва, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: зб. наук. пр. / відпов. ред. М.В. Чорна. 2020. Вип. 1 (31). С. 257–268. URL: http://surl.li/jpynu (дата звернення: 28.07.2023).

 

6.    Бишовець Л. Г. Організаційно-економічні аспекти якості послуг готелів і закладів розміщення під час пандемії на COVID 19 / С. С. Бєляєва, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. – 2020. – №57. – С. 54–63. URL: https://er.chdtu.edu.ua/bitstream/ChSTU/1160/7/8.pdf (дата звернення: 28.07.2023)

7.    Бишовець Л. Г. Специфіка формування «soft skills» фахівців сфери обслуговування в процесі професійної підготовки / О. Г. Шестель, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник наукових праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. 2020. № 30. С. 280–283. URL: http://aphn-journal.in.ua/archive/30_2020/part_4/30-4_2020.pdf#page=280 (дата звернення: 28.07.2023)

 

 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ МОНОГРАФІЇ

 

1.    Бишовець Л. Г. Підвищення біологічної цінності продукції ресторанного господарства за рахунок добавок рослинного походження : колективна монографія «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес у період кризового стану: проблеми розвитку та регулювання» / за ред. д-ра екон. наук, проф. Чепурди Л. М.; М-во освіти і науки України ; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. – 306 с. URL: http://surl.li/jpyaw (дата звернення: 28.07.2023).

2. Бишовець Л. Г. Нетрадиційна сировина для інноваційних технологій продуктів харчування з оздоровчими властивостями : колективна монографія «Стратегії сталого розвитку в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі: можливості і проблеми запровадження в Україні» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г. М. / Л. Г. Бишовець, О. Г. Оліферчук – Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. С. 145–150. URL: (дата звернення: 28.07.2023). URL: http://surl.li/jpycg (дата звернення: 28.07.2023).

 3. Бишовець Л. Г. Інноваційні технології обслуговування в сучасному ресторанному бізнесі : колективна монографія «Інноваційні технології в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» [Електронний ресурс] / за ред. д-ра іст. наук, проф. Чепурди Г. М. / Л. Г. Бишовець, О. Б. Куракін, А. І.  Крижанівський –  Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : видавець ФОП Гордієнко Є. І., 2020. С. 53–59. URL: http://surl.li/jpycr (дата звернення: 28.07.2023).

4. .Бишовець Л. Г. Інноваційні напрями застосування пектиновмісної сировини в оздоровчому харчуванні : колективна монографія «Інноваційні напрямки розвитку харчових технологій» [Електронний ресурс] / за загальн. ред. канд. техн. наук, доц. Н. А. Нагурної / Л. Г. Бишовець. М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. С.  128–131.  URL: http://surl.li/jpydc (дата звернення: 28.07.2023).

5. Бишовець Л. Г. Сучасні аспекти оздоровчого харчування : колективна монографія «Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г.М. / Л. Г. Бишовець, О. Г. Оліферчук – Черкаси : видавець ФОП Пономаренко Р. В., 2019. С. 150–155. URL: http://surl.li/jpydf (дата звернення: 28.07.2023).

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ВИДАННЯ

1. Бишовець Л. Г. Конспект лекцій з дисципліни «Товарознавство» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві)» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л. Г. Бишовець] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. 588 с. Назва з титульного екрана. 

2. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Товарознавство» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр»  спеціальності 181 «Харчові технології» освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві)» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. Л.Г.Бишовець]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. Ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. 55 с. Назва з титульного екрана. 

3. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Товарознавство» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр»  спеціальності 181 «Харчові технології» освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві)» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. Л.Г.Бишовець]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. 32 с. Назва з титульного екрана. 

4. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни «Товарознавство» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр»  спеціальності 181 «Харчові технології» освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві)» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л. Г.Бишовець]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. – 36 с. – Назва з титульного екрана. 

5. Бишовець Л. Г. Конспект лекцій з дисципліни «Основи технології виробництва кулінарної продукції» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 264 с. – Назва з титульного екрана. 

6. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Основи технології виробництва кулінарної продукції» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання  [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 20 с. – Назва з титульного екрана. 

7. Бишовець Л. Г. Конспект лекцій з дисципліни «Основи технології виробництва кулінарної продукції» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 264 с. – Назва з титульного екрана 

8. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Інноваційні технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання  [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. –32 с – Назва з титульного екрана. 

9. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. Л. Г. Бишовець ]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. Ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 34 с. – Назва з титульного екрана. 

10. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 242 «Туризм» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 29 с. – Назва з титульного екрана. 

11. Бишовець Л. Г. Конспект лекцій з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 362 с. – Назва з титульного екрана. 

12. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 20 с. – Назва з титульного екрана. 

13. Бишовець Л. Г. Конспект лекцій з дисципліни «Товарознавство» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л. Г. Бишовець] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 582 с. – Назва з титульного екрана. 

14. Бишовець Л. Г. Конспект лекцій з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства 1» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 212 с. – Назва з титульного екрана. 

15. Бишовець Л. Г. Конспект лекцій з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства 2» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 179 с. – Назва з титульного екрана. 

16. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Товарознавство» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр»  спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. Л.Г.Бишовець]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. Ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020.– 49 с. – Назва з титульного екрана. 

17. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін, А.І. Крижанівський]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 29 с. – Назва з титульного екрана. 

18. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства 1» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 22 с. – Назва з титульного екрана. 

19. Бишовець Л. Г. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства 2» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 21 с. – Назва з титульного екрана

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗНАННЯ МОВ

Українська– рідна.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ДОСВІД ПРАКТИЧНОЇ РОБОТИ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ

1. Інженер-технолог Черкаського об’єднання шкільних їдалень (08.1988 – 06.1993); 

2. Інженер-технолог Черкаського «Будинку торгівлі» (09.1997 – 10.2002); 

3. ЗАТ «Фуршет» (менеджер, заступник директора Центрального регіону з виробництва, керівник групи власного виробництва у Полтавському регіоні; 02.2003 – 01.2016) 

4. Технолог кулінарного цеху магазину «ДЕЛІКАТ» (02.2016 – 01.2017)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________