Герман Ірина Валентинівна

Старший викладач 

E-mail: [email protected]

БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

У 1985 році закінчила Черкаський фінансово – економічний технікум Будбанку СРСР, спеціальність – фінансування і кредитування капітального будівництва, кваліфікація – фінансист, у 2004 році – Вищий заклад освіти «Європейський університет фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу», спеціальність – облік і аудит, кваліфікація – спеціаліст з обліку і аудиту. У 2023 році – Вищий заклад освіти «Черкаський державний технологічний університет», спеціальність – туризм, кваліфікація – магістр.

З 1988 року працювала на зазначених посадах, має досвід роботи за фахом:

1988 – 1991 р.р., економіст Дніпропетровської обласної контори  Промбанку;

1994 – 2001р.р., начальник підвідділу надходження доходів та персоніфікованого обліку Черкаського районного відділу Пенсійного фонду України;

2001 – 2005 р.р., головний спеціаліст відділу фінансів Головного управління Черкаської облдержадміністрації;

2005 – 2016 р.р., головний державний податковий ревізор відділу оподаткування юридичних осіб, завідувач сектору з оподаткування Головного управління ДФС у Черкаській області; отримала спеціальне звання – радника податкової та митної справи ІІІ рангу з 04.09.2015 року;

З 2016 року працює викладачем кафедри туризму та готельно – ресторанної справи Черкаського Державного технологічного університету.

З 2020 року працює старшим викладачем кафедри туризму та готельно- ресторанної справи Черкаського Державного технологічного університету.

З 2022 року здобувач третього освітньо-наукового рівня вищої освіти  спеціальності 242 “Туризм і рекреація”.  

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА НАКОПИЧУВАЛЬНОЮ СИСТЕМОЮ

1. Національний університет біоресурсів і природокористування України свідоцтво про підвищення кваліфікації СС 00493706/017709-22  11 листопада 2022 в обсязі 60 академічних годин (2 кредити EСTS )

2. Академія цифрового розвитку. Онлайн-тренінг ОТМЮО-07527 “Можливості YOUTUBE для освіти” 29 червня 2022 року. В обсязі 2 академічні години (0,07 кредити ECTS)

3. Сертифікат про проходження тренінігу “Уніфікована  система обліку готельної галузі. Ознайомчий рівень

4. Сертифікат з іноземної мови “General English А1- С1”

5. AКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ ПРИ ПІДГОТОВЦІ МАГІСТРІВ ТА ЗДОБУВАЧІВ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ (PHD) В КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА УКРАЇНІ

6. “Поїхали з нами!” – Курс лекцій “Менеджер з туризму”

7. Курс “Від початківця до експерта в ШІ”

8. Hospitality industry Technologies for Staff – Онлайн курс Академії NTO.UA

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ

Актуальні питання формування та виконання програми розвитку туризму, проектні інноваційні рішення у сфері трудових відносин в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі, аналіз туристичної привабливості та перспективи розвитку туризму, нормативно-правове забезпечення організації діяльності готельного господарства в сучасних умовах.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ ПРАЦІ

  1. Чепурда Л., Герман І., Адаменко Є. Практика управління бізнес-процесами в туризмі та готельно-ресторанному господарстві в сучасних умовах. Інновації та технології в сфері послуг і харчування. 2024. № 3 (13). С.76-85. https://doi.org/10.32782/2708-4949.3(13).2024.12
  2. Чепурда Л., Матвійчук Л., Герман І. Сутність та значення стратегічного маркетингу в туризмі та готельно-ресторанно-му бізнесі. Інновації та технології в сфері послуг і харчування. 2024. № 3 (13) .С.86-94. https://doi.org/10.32782/2708-4949.3(13).2024.13

  3. Герман І. (2024). Концептуальні підходи до теоретичних положень управління матеріальним стимулюванням персоналу
    підприємств готельного господарства туристичної галузі. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка,, вип.№ 20. С.192-204 
    https://doi.org/10.32782/2708-0366/2024.20.35

  4. Герман І. (2024). Оцінка процесів управління матеріальним стимулюванням персоналу підприємств готельного господарства України. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка,, вип.№ 21. С.170-184 https://doi.org/10.32782/2708-0366/2024.21.19

  5. Бєляєва С.С., Герман І.В., Сергієнко Г. О. «Проектні інноваційні рішення у сфері трудових відносин в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі в умовах воєнного стану.» Збірник наукових праць ФТБРП «Інновації та технології в сфері послуг і харчування». Вип.№ 2(8),2023
  6. Бєляєва С.С., Герман І.В «Відновлення рекреаційних територій–перспективний напрямок для розвитку туризму» Збірник наукових праць ФТБРП «Інновації та технології в сфері послуг і харчування». Вип.№ 1(5),2022
  7. Бєляєва С. С., Старинець О. А., Герман І. В. Сучасні тенденції забезпечення якісним харчуванням активних туристів. Збірник наукових праць «Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України». Вип. 1(53), 2022. Львів. ДУ «Інститут регіональних досліджень ім. М. І. Долішнього НАН України». (0,9 у. д. а.).
  8. Бєляєва С.С., Герман І.В. Аналіз туристичної привабливості та перспективи розвитку парку імені Декабристів у Кам’янці. Інновації та технології в сфері послуг і харчування. 2021. – № 1-2(3-4). С. 34–43 https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3114
  9. Герман І.В.«Актуальні питання формування та виконання програми розвитку туризму в Черкаській області» Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки : ЧДТУ. – 2021. – № 61. – С. 43–54. https://er.chdtu.edu.ua/bitstream/ChSTU/2740/1/6.pdf
  1. Герман І.В. Індикативні важелі покращення в Україні ситуації в туристичній сфері Молодий вчений. – 2020. – № 78(2). – С. 369-375 URL: http://molodyvcheny.in.ua/files/journal/2020/2/78.pdf
  2.  Герман І.В. Правове регулювання організації дитячого туризму в Україні [Текст] Молодий вчений. – 2019. – № 7.– С.329-336 URL: http://molodyvcheny.in.ua/files/journal/2019/7/66.pdf.
  3.  Чепурда, Л., Герман, І., Куракін, О. (2024). Концептуальні засади бізнес-планування в туризмі та готельно-ресторанному господарстві, науковий журнал «Інновації та технології в сфері послуг і харчування», (2 (12), 48-58. https://doi.org/10.32782/2708-4949.2(12).2024.7

  4.  Герман, І. (2023). Мотиваційні чинники та принципи управління мате-ріальним стимулюванням персоналу підприємств туристичного бізнесу, науко-вий журнал «Інновації та технології в сфері послуг і харчування», (4 (10), 19-26. https://doi.org/10.32782/2708-4949.4(10).2023.2

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ МОНОГРАФІЇ

                    1.Чепурда Л.М., Бєляєва С.С., Герман І.В. «Державне регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану (на прикладі сфери туризму)» колективна монографія «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес у період кризового стану: проблеми розвитку та регулювання» за ред. д-ра екон. наук, проф. Чепурди Л. М.; М-во освіти і науки України ; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. – С.112-149

  1. Бєляєва С.С., Герман І.В. Стратегеми відродження туристичного Тясмину на Черкащині. Стратегії сталого розвитку в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі : можливості і проблеми запровадження в Україні : монографія за ред. д-ра іст. наук, проф. Чепурди Г. М. Черкас. держ. технол. ун-т. Харків : СГ НТМ «Новий курс», 2021. – C. 49– 59

  2. Бєляєва С.С., Герман І.В. Нормативно-правове забезпечення організації діяльності готельного господарства в сучасних умовах. Інновації та технології в сфері послуг і харчування : монографія кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ФХТСО. Черкаський державний технологічний університет. ЧДТУ, Черкаси. Том 2. 2020. С. 47–58.
  3. Герман І.В. Державне регулювання ринку туристичних послуг України, міжнародний досвід країн світу / І. В. Герман : колективна монографія «Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г.М.; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – С. 64-71.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ ТЕЗИ

  1. Герман І. В. Перспективні важелі розвитку малого та середнього бізнесу закладів гостинної індустрії України. Збірник матеріалів ХV Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання». Том 1. 2024, Черкаси, ЧДТУ. с.111-114;

    2. Герман І.В., Старинець О.А. «PERSPECTIVE LEVERS FOR THE RESTAURANT  BUSINESS DEVELOPMENT IN UKRAIN», Матеріали восьмої міжнародної науково-практичної конференції «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії». м.Черкаси.  ЧДТУ, 2024 р.

    3.Герман І. В. «Матеріальне стимулювання праці як економічна складова управління готельно-ресторанного бізнесу» Матеріали ХІV Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні:проблеми розвитку та регулювання» :23‒24 березня 2023 року,м. Черкаси [Електроннийресурс]:у2-хтомах/          М-воосвіти    і науки України,Черкас.держ.технол. ун-т.–Т.1.Черкаси : ЧДТУ,2023. С90-93

    4.Герман І.В. «Монозаклади харчування – запорука відновлення харчової індустрії в Україні», матеріали сьомої міжнародної науково-практичної конференції «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії». 2-3 листопада 2023 р., м.Черкаси.  ЧДТУ, 2023 р. С.99-102

    5. Герман І. В., Бєляєва С.С. «Економічні аспекти діяльності підприємств харчової індустрії Івано-Франківської області

    Матеріали шостої міжнародної науково-практичної конференції «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії». м.Черкаси.  ЧДТУ 3-4 ЛИСТОПАДА  2022  С.147-152

    6.Герман І. В. «Ринок кулінарної продукції, його особливості в закладах ресторанного господарства» Матеріали п’ятої міжнародної науково-практичної конференції «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії». м.Черкаси.  ЧДТУ 4-5 ЛИСТОПАДА 2021 С.209-214

    7. Герман І. В. Економічна нестабільність, її вплив на процеси інвестування підприємств харчової промисловості України Матеріали четвертої міжнародної науково-практичної конференції «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії». м.Черкаси.  ЧДТУ  5 ЛИСТОПАДА 2020. С.21-22

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ВИДАННЯ

  1. Чепурда Л.М., Герман І.В. Конспект лекцій з дисципліни «Економіка підприємств ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності  181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології  харчування (в ресторанному господарстві)» усіх форм навчання / [Упоряд. : Чепурда Л.М., Герман І.В.] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т.Черкаси : ЧДТУ, 2024.180 с. 

  2. Чепурда Л.М., Герман І.В. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Економіка підприємств ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності  181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології  харчування (в ресторанному господарстві)» усіх форм навчання / [Упоряд. : Чепурда Л.М., Герман І.В.] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол.ун-т. Черкаси: ЧДТУ, 2024. 23с.

  3. Чепурда Л.М., Герман І.В. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Економіка підприємств ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності  181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології  харчування (в ресторанному  господарстві)» усіх форм навчання / [Упоряд. : Чепурда Л.М., Герман І.В.]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т.Черкаси : ЧДТУ, 2024. 12 с.

  4. Герман І.В. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Спеціалізований туризм» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» всіх форм навчання /[Упоряд. : І.В.Герман] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т.-Черкаси: ЧДТУ, 2022. – 52 с.
  5. Герман І.В. Конспект лекцій з дисципліни «Спеціалізований туризм» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд.І.В. Герман]; М–во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун–т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 278 с. – Назва з титульного екрана.
  6. Герман І.В. Конспект лекцій з дисципліни «Економіка підприємста (в туризмі)» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» всіх форм навчання [Електронний ресурс] /[упоряд. І.В. Герман] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол.ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 397 с. – Назва з титульного екрана.
  7. Герман І.В. Конспект лекцій з дисципліни «Бухгалтерський облік та аналіз діяльності підприємств сфери обслуговування» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа усіх форм навчання [Електронний ресурс] / упоряд.: Л.М. Чепурда, І.В. Герман ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 221 с.
  8. Герман І.В. Конспект лекцій з дисципліни «Економіка туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л. М. Чепурда, І. В. Герман]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 189 с. – Назва з титульного екрана.
  9. Герман І.В. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Економіка туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання / [упоряд.                    Л. М. Чепурда, І. В. Герман]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 27 с. – Назва з титульного екрана.
  10. Герман І.В. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Економіка туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання / [упоряд. Л. М. Чепурда, І. В. Герман]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 30 с. – Назва з титульного екрана
  11. Герман І.В. Методичні рекомендації до виконання курсових робіт з дисципліни «Економіка туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа усіх форм навчання [Електронний ресурс] / упоряд. : І. В. Герман, Л. М. Чепурда ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 25 с.
  12. Чепурда Л.М., Герман І.В. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Економіка та бізнес-планування туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 242 «Туризм і рекреація» усіх форм навчання / [Упоряд. : Чепурда Л.М., Герман І.В.] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол.ун-т. Черкаси: ЧДТУ, 2023. 47с.

    10.Чепурда Л.М., Герман І.В. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Економіка та бізнес-планування туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності  242 «Туризм і рекреація» усіх форм навчання  / [Упоряд. : Чепурда Л.М., Герман І.В.] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т.Черкаси : ЧДТУ, 2023. 24 с.

    11. Чепурда Л.М., Герман І.В. Методичні рекомендації до виконання курсових з дисципліни «Економіка та бізнес-планування туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності   242 «Туризм і рекреація» усіх форм навчання / [Упоряд. :  Чепурда Л.М., Герман І.В.] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т.Черкаси : ЧДТУ, 2023.35 с.

    12. Чепурда Л.М., Герман І.В. Конспект лекцій з дисципліни «Економіка та бізнес-планування туризму та готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 242 «Туризм і рекреація» усіх форм навчання [Електронний ресурс]/ [упоряд. Чепурда Л.М., Герман І.В.] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Черкаси : ЧДТУ, 2023.  297 с.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗНАННЯ МОВ

Українська– рідна.

Англійська – сертифікат  А1-С1

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ГРОМАДСЬКА РОБОТА

  1. Співзасновник, член  Благодійного Фонду «Європейська освіта України» з 2016 року.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________