Івашина Лілія Леонідівна

Кандидат технічних наук, доцен,

E-mail: [email protected]

БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

У 2003 році закінчила Дніпропетровський національний університет за спеціальністю «Біологія», отримала кваліфікацію «біолог, викладач біології та хімії».

У 2008 році закінчила Дніпропетровський національний університет за спеціальністю «Мікробіологія та вірусологія», отримала кваліфікація «мікробіолог, вірусолог»

Кандидит технічних наук з квітня 2011 року за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування. Вчене звання доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи присвоєно в грудні 2015 року

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ

Перспективні напрямки розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні і світі, сучасні тенденції в організації виробництва та обслуговування у закладах ресторанного господарства, інноваційні технології діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ ПРАЦІ

  1. Dzyuba N., Poplavska S., Palvashova A., Yemonakova O. , Ivashina L., KolisnichenkoT., Sefikhanova K. , Novik A., Sutkovich T. Development of a policomponent composition of smuz using biotechnological and mathematical modeling and determination of its food value. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. Volume 5. №11 (101). Р. 56-65. URL: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/180755 (дата звернення: 28.07.2023). Індексується в Scopus
  1. Івашина Л. Л., Бишовець Л. Г., Оліферчук О. Г. Крафтові сири як перспективний екопродукт для закладів ресторанного господарства. Інновації та технології в сфері послуг та харчування. 2023. № 2(8). С. 32–39. URL: https://journals.chdtu.ck.ua/index.php/itsf/article/view/83/70 (дата звернення: 28.07.2023).
  2. Івашина Л. Л., Бишовець Л. Г. Воєнний стан: особливості організації готельно-ресторанного бізнесу на Черкащині. Інновації та технології в сфері послуг та харчування. 2022. № 2(6). С. 5–8. URL: https://journals.chdtu.ck.ua/index.php/itsf/article/view/51/48 (дата звернення: 28.07.2023).
  3. Івашина Л. Л., Бишовець Л. Г. Визначення конкурентної переваги борщу Холодноярського. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2022. Вип. 1. С. 96-103. URL: https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.1.11 (дата звернення: 28.07.2023).
  4. Івашина Л. Л., Бишовець Л. Г., Куракін О. Б. Кав’ярні: сучасні тенденції ресторанного бізнесу // Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. Серія: Економіка і управління : зб. наук. пр. / відпов. ред. В. Г. Горник. 2020. Том 31 (70). № 5. С. 77–80. http://www.econ.vernadskyjournals.in.ua/journals/2020/31_70_5/14.pdf (дата звернення: 28.07.2023).
  5. Dzyuba N., Poplavska S., Palvashova A., Yemonakova O. , Ivashina L., KolisnichenkoT., Sefikhanova K. , Novik A., Sutkovich T. Investigation of influence of technological factors on consumption properties formation in milk-cherry smoothie. EUREKA: Life Sciences. 2019. Number 6. Р. 23-28. URL: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2019.001017 (дата звернення: 28.07.2023).

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ МОНОГРАФІЇ

  1. Івашина Л. Л., Куракін О. Б., Бишовець Л. Г. Підвищення біологічної цінності продукції ресторанного господарства за рахунок добавок рослинного походження : колективна монографія «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес у період кризового стану: проблеми розвитку та регулювання» / за ред. д-ра екон. наук, проф. Чепурди Л. М.; М-во освіти і науки України ; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. – 306 с.
  2. Івашина Л. Л. Організація відпочинку з дітьми в закладах ресторанного господарства у місті Черкаси / Л. Л. Івашина. : колективна монографія «Інноваційні технології в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» [Електронний ресурс] / за ред. д-ра іст. наук, проф. Чепурди Г. М.; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : видавець ФОП Гордієнко Є. І., – C. 90-95.
  3. Івашина Л. Л. Iodinated additives to milk protein products of functional use. / Л. Л. Івашина, О. А. Старинець : колективна монографія «Інноваційні напрямки розвитку харчових технологій» [Електронний ресурс] / за ред. к.т.н., доцента Осипенкової І.І.; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 130 с.
  4. Івашина Л. Л. Обґрунтування технологій молочно-білкових запіканок з використанням йодвміщуючих водоростевих добавок / Л. Л. Івашина : колективна монографія «Інноваційні технології харчової продукції» / за заг. ред. Г.В. Дейниченка. – Харків: Факт, 2019. – 248 с. (Розділ V).
  5. Івашина Л. Л. Сучасні тенденції ресторанного бізнесу в Черкаській області / Л. Л. Івашина : колективна монографія «Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г. М.; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. –С. 23–29.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ВИДАННЯ

  1. Івашина Л. Л. Конспект лекцій з дисципліни «Санітарія, гігієна та мікробіологія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві)» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л. Л. Івашина]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 257 с. – Назва з титульного екрана.
  2. Івашина Л. Л. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Санітарія, гігієна та мікробіологія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 181 «Харчові технології» (освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві)») всіх форм навчання. [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Л. Івашина] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. Ун-т. – Черкаси : чдту, 2021. – 44 с. – Назва з титульного екрана
  3. Івашина Л. Л. Методичні рекомендації до самостійної  роботи з дисципліни «Санітарія, гігієна та мікробіологія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 181 «Харчові технології» (освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві)») всіх форм навчання. [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Л. Івашина] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. Ун-т. – Черкаси : чдту, 2021. – 18 с. – Назва з титульного екрана
  4. Івашина Л. Л. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Харчова хімія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання. [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Л. Івашина] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. Ун-т. – Черкаси : чдту, 2020. – 25 с. – Назва з титульного екрана
  5. Івашина Л. Л. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Л. Івашина] ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 19 с. – Назва з титульного екрана.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗНАННЯ МОВ

Українська– рідна.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________