Куракін Олександр Борисович

Старший викладач

E-mail: o.kurakin@chdtu.edu.ua

БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

У 2013 році закінчив Полтавський університет економіки і торгівлі за спеціальністю «Технології в ресторанному господарстві».

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

1. Свідоцтво про підвищення кваліфікації Волинського національного університету імені Лесі Українки

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ

Використання нетрадиційної рослинної сировини у технології продуктів харчування; удосконалення якості послуг підприємств готельно-ресторанного господарства.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ

Організація готельного господарства, Технологія продукції ресторанного господарства, Управління якістю продукції і послуг в готельно-ресторанному господарстві, Барна справа, Інформаційні системи в готельно-ресторанному господарстві, Стандартизація і сертифікація продукції і послуг, Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ ПРАЦІ

1.    Куракін О.Б. Дослідження методологічних підходів до оцінки якості готельних послуг / О.Б. Куракін // Інновації та технології в сфері послуг та харчування. – 2023. – № 1 (7). – С. 5–9.

2.    Куракін О.Б. Використання рослинної сировини у якості стабілізатора в технології функціональних майонезних соусів / Ю.М. Куриленко, О.Б. Куракін // Інновації та технології в сфері послуг та харчування. – 2023. – № 2 (8). – С. 40–46.

3.    Куракін О.Б. Кавярні: сучасні тенденції ресторанного бізнесу / Л.Л. Івашина, Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракі //Вчені записки Таврійського національного університету імені І.В. Вернадського. 2020. – № 5. – С. 77–80

4.    Куракін О.Б. Специфіка формування «soft skills» фахівців сфери обслуговування в процесі професійної підготовки / О. Г. Шестель, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник наукових праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка» № 30 С. 280–283

5.    Куракін О.Б. Використання сублімованих порошків  дикорослих ягід у технології крему сирного / О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Інновації та технології в сфері послуг та харчування. – 2020. – № 1. – С. 82–89

6.    Куракін О.Б. Організаційно-економічні аспекти якості послуг готелів і закладів розміщення під час пандемії на COVID 19 / С. С. Бєляєва, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. – 2020. – №57. – С. 54–63.

7.    Куракін О.Б. Нормативно-правове регулювання безпеки та якості харчових продуктів в Україні в сучасних умовах / С. С. Бєляєва, О. Б. Куракін, Л. Г. Бишовець // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: зб. наук. пр. / відпов. ред. М.В. Чорна. – Харків : ХДУХТ, 2020. – Вип. 1 (31) С. 257–268.

 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ МОНОГРАФІЇ

1.    Куракін О.Б. Підвищення біологічної цінності продукції ресторанного господарства за рахунок добавок рослинного походження : колективна монографія «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес у період кризового стану: проблеми розвитку та регулювання» / за ред. д-ра екон. наук, проф. Чепурди Л. М.; М-во освіти і науки України ; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2023. – 306 с

2.    Куракін О.Б. Перспективи використання нетрадиційної  рослинної сировини як пребіотиків : колективна монографія «Інноваційні напрями розвитку харчових технологій» : [Електронний ресурс] / за загальн. ред. канд. техн. наук, доц. Н. А. Нагурної ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – С. 132–137

3.    Куракін О.Б. Інноваційні технології обслуговування в сучасному ресторанному бізнесі : колективна монографія «Інноваційні технології в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г. М. / Л. Г. Бишовець, О. Б. Куракін, А. І.  Крижанівський –  Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 157 с

4.    Куракін О.Б. Шляхи розширення ассортименту соусів емульсійного типу / О.Б. Куракін : колективна монографія «Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г.М.; Черкас. держ. тех-нол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – С. 87–94.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ВИДАННЯ

1.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Інноваційні технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання  [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. –32 с

2.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр»  спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б.Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : чдту, 2018. – 47с.

3.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 242 «Туризм» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : Л. Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 29 с.

4.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2021. – 20 с.

5.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» всіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд. Л.Г. Бишовець, О.Б. Куракін, А.І. Крижанівський]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 29 с.

6.    Куракін О.Б.  Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Організація готельного господарства» для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 241  «Готельно-ресторанна справа» денної/заочної форми навчання  [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 56 с.

7.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Організація готельного господарства» для здобувачів освітнього ступеня мбакалавр спеціальності 242  «Туризм» денної/заочної форми навчання  [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 31 с.

8.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до лабораторних занять з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 241  «Готельно-ресторанна справа» денної/заочної форми навчання [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін, А.І.Крижанівський]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 78 с.

9.    Куракін О.Б. Методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для здобувачів освітнього ступеня мбакалавр спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної/заочної форми навчання  [Електронний ресурс] / [Упоряд. : О.Б. Куракін]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2018. – 75 с.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗНАННЯ МОВ

Українська– рідна.

Англійська.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ДОСВІД ПРАКТИЧНОЇ РОБОТИ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ

Учасник обласних фестивалів «КАVAFEST», учасник фестивалів «Багата кутя», «Козацька сила», «Полуниця – насолода смаку», Писанковий рай» та ін.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ДІЯЛЬНІСТЬ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ У ФОРМІ УЧАСТІ У ПРОФЕСІЙНИХ ТА/АБО ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ

Член Громадської спілки «Асоціація гостинності Черкащини».

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________