Новак Лариса Леонідівна

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент

E-mail: [email protected]

БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

  У 1999 році закінчила Уманську сільськогосподарську академію за спеціальністю  «Плодоовочівництво і виноградарство».

З 2007 по 2010 рр. навчалась в очній аспірантурі Уманського національного університету садівництва зі спеціальності 06.01.15 – первинна обробка продуктів рослинництва.

У листопаді 2013 року успішно захистила дисертацію у спеціалізованій вченій раді Д.26.004.10 Національного університету біоресурсів і природокористування України, отримала диплом ДК № 019710. В липні 2018 року присвоєно вчене звання доцента.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ДОДАТКОВІ ПОЗАПЛАНОВІ СТАЖУВАННЯ

1. Національний університет біоресурсів і природокористування України свідоцтво про підвищення кваліфікації СС 00493706/017713-22  11 листопада 2022 в обсязі 60 академічних годин (2 кредити EСTS )

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ

Актуальні питання розвитку плодоовочівництва і виноградарства в Україні і світі. Сучасні  інтенсивні технології вирощування плодових, овочевих культур і винограду, органічні технології виробництва плодоовочевої продукції і винограду.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ

Вступ до фаху, агрофізика, фізіологія рослин,агрометеорологія, ґрунтознавство з основами геології, плодівництво,землеробство та гербологія.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИБРАНІ ПРАЦІ

  1. Любич В.В., Новак Л. Л., Возіян В.В. Технологічні властивості зерна тритикале озимого залежно від норм азотних добрив. Зб. наук. пр. УНУС. Умань. Вип. 92. 2018. С.119–124.
  2. Новак Л. Л., Ткаченко Г. В. Математична залежність між структурно-механічними та фізичними властивостями яблук і виходом соку. Таврійський науковий вісник. Херсон. Вип. 111. 2020.С 205–209.
  3. ЛюбичВ.В., Желєзна В. В., Єремеєва О. А., Новак Л. Л. Вплив режимів помелу збагачених круподунстових продуктів на вихід борошна під час сортового помелу пшениці Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. 2020. №3. С. 61–67.
  4. Ткаченко Г.В., Новак Л.Л.,Улянич І.Ф., Єремеєва О. А. Розробка зерносушарки brice-backer з рекуперацією на комбінованих видах палива. Сільськогосподарські машини. Зб. наук. ст. Луцьк. 2020. Вип. 44. С. 135–145. 
  5. Кравченко Л. В., Новак Л. Л. Організація охорони праці під час виробничої практики студентів закладів вищої освіти. Науковий вісник Мукачівського державного університету. 2020. Вип. 1 (11). С. 75–78.
  6. Стадник І. Я. Матенчук Л. Ю., Новак Л. Л., Головкіна Л. І. Напрямки надійності роботи міні-пекарні на рухомій платформі. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Випуск 21, том 1. 2021.  С. 125-134.
  7. Стадник І. Я. Матенчук Л. Ю., Новак Л. Л., Федорів В. М. Структурно-механічні характеристики марципанових паст. Тематичний збірник наукових праць: Обладнання та технології харчових виробництв. Донецький національний університет економіки і торгівлі, ім. Михайла Туган-Барановського., м. Кривий Ріг. №1. Т (42). 2021. С. 67.
  8. Чернега, А. О., Любич, В. В., Новак, Л. Л., Павлюк, Н. В. Формування якості заморожених ягід і варення з обліпихи (Hippophae rhanoides L.) залежно від сорту.Наукові праці Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків, (29), 88–94. https://doi.org/10.47414/np.29.2021.247434.

Індексується в Web of Science.

  1. Haidai Iryna, Novak Larysa, Matenchuk Liudmyla, Novikov Volodymyr Рerspectives of raspberry use in oenology. Carpathian Journal of Food Science and Technology no charge for article processing. 2019. Vol.11 №1 P.126 –134. 

Індексується в Scopus.

  1. 10. Osokina., V. Liubych., L. Novak. Elucidation of the mechanism that forms breadbaking properties of the spelt grain. Easten-European of Enterprise Technologies. Kharkiv. 2018. № 2/11(92). Р. 39–41.

 Індексується в Scopus.

  1. 11. Stadnyk., L. Novak., L. Matenchuk. Global rheological approach to the quality of the rollers pumping of dough. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2018. №. 1. P.397–404.

Індексується в Scopus.

  1. 12. Novak L., Liubych V., Poltoretskyi S., Andrushchenko M. Technological indices of springwheat grain depending on the nitrogen supply. In: Nadykto V. (eds) Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer, Cham. pp 753-761. January 2019  DOI https://doi.org/10.1007/978-3-030-14918-5_73.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗНАННЯ МОВ

Українська– рідна.

Італійська – сертифікат В2 (2015)