05 листопада 2024 року для здобувачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету спеціальностей “Готельно-ресторанна справа” і “Харчові технології” (освітня програма Технології харчування (в ресторанному господарстві)) відбулася гостьова лекція, яку провела Марія ТУРЧИНЯК, к.т.н., доцент, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Львівського торговельно-економічного університету з дисципліни “Барна справа” на тему “Характеристика основних груп міцних алкогольних напоїв”. Під час лекції обговорювалися сучасні тенденції розвитку барної справи, характеристика основних видів напоїв, популярних у закладах ресторанного господарства. Лектор окреслила особливості виробництва міцних алкогольних напоїв, історію їх походження, специфіку використання для приготування змішаних коктейлів у барах, що дозволяє формувати необхідні карти напоїв.